Vit sparris är Ludwig Tjörnemos favorit bland vårprimörerna.
Vit sparris är Ludwig Tjörnemos favorit bland vårprimörerna.

Vit sparris med brynt smör och ramslök

2,4 (7 röster)

Matsmarta onsdag

Vit sparris. Årets kocks favoritprimör går att tillaga på flera olika sätt. Svep in i folie och baka i ugnen, stek i smör, råhyvla och använd i en sallad.

I det här receptet serverar Ludwig Tjörnemo vit sparris med brynt smör och ramslök.

Vit sparris med brynt smör och ramslök

  • Sparris

  • 8 sparris
  • 2 msk smör
  • 1 citron
  • 2 msk socker
  • 2 msk salt
  • Smörkrisp

  • 2 dl smör
  • 1 dl torrmjölk
  • Smörkräm

  • 1 ägg
  • 1 dl smörkrisp
  • 1 dl olja
  • salt
  • citronjuice
  • Topping

  • 8 blad ramslök
  • 4 kvistar körvel
  • citron

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

”Ängamat” – bakad torsk med varma vårprimörer 

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Sparrisrecept

MER OM GODARE

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.

1 h

”Ängamat” med härliga varma vårprimörer

1 h

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Späd rabarber, mandel och punchgrädde

35 min

Klassisk spagetti carbonara – med sparris

30 min

Våfflor med brynt smör

45 min

Vem blir Årets kock?

Potatismos med brynt smör

30 min

Blåbärspaj med brynt smör, kokos och lime

50 min

Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

30 min

Sofias superpasta

1 h 15 min

Laga mat med räddade grönsaker

Härliga sommarsmaker

Ramslök – så hittar du skogens gröna delikatess

Bönquesadillas med lime och chipotle

30 min

Sommarens 5 bästa vita viner

Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet

Så blir du en klimat-kreativ kock

Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Emma Brink Rasks bästa våffelrecept