Grillad lax med kryddrub

(10)

Vad tycker du?

Grillad lax med kryddrub

Grillad lax är populärt, det gäller att vara försiktig så att fisken inte blir överstekt. Låt gärna fisken halstras snabbt på gallret och behåll lite rå kärna, det blir både godare och saftigare.
Med en härlig kryddrub får fisken extra mycket smak, variera kryddor efter vad du tycker är gott eller vad du har hemma.

Grillad lax – med kryddrub

Ingredienser

  • 600 gLaxfilé, av fin kvalitet, t.ex. Salma eller Fröya
  • 0,5 dlSalt

Rimlag

  • 5 dlVatten
  • 1 tskOlivolja

Kryddrub

  • 1 mskDillfrö
  • 1 mskRosépeppar
  • 1 mskFänkålsfrö
  • 1 krmChiliflakes
  • 1 Citron, skalet
  • 3 kvistarFärsk dill

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad lax med kryddrub

Ämnen