Zeinas sås till fisk är en succé
Zeinas sås till fisk är en succé

Zeinas ”skolmatssås” gör nostalgi-succé

4,5 (44 röster)

”Det går nästan inte att misslyckas”

En skolmatsklassiker som ger nostalgikänsla – samtidigt som den är både enkel och god. Zeina Mourtadas kalla dillsås är omöjlig att misslyckas med.
– Varje gång jag lägger upp det här receptet blir det stor uppståndelse, säger hon.

  • Fisken

  • 6 vita fiskfiléer av valfri sort, djupfrysta eller färska
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl ströbröd
  • 1 msk citronsaft, från färsk citron
  • 1 tsk örtsalt, eller vanligt salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • Kall dillsås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl filmjölk , vanlig yoghurt eller crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 93.3 g bostongurka
  • 1 kruka dill, finhackad och färsk (eller 1 paket djupfryst dill)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • svartpeppar, en nypa
  • Potatismos

  • 500 g potatis, mjölig sort
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

Panerad fisk.
Panerad fisk.

LÄS VIDARE