Zeina Mourtada

Av Zeina Mourtada

Zeinas ”skolmatssås” gör nostalgi-succé

Av Zeina Mourtada

(70)

Vad tycker du?

Zeinas ”skolmatssås” gör nostalgi-succé

En skolmatsklassiker som ger nostalgikänsla – samtidigt som den är både enkel och god. Zeina Mourtadas kalla dillsås är omöjlig att misslyckas med.
– Varje gång jag lägger upp det här receptet blir det stor uppståndelse, säger hon.

Zeina Mourtadas kalla sås till fisk är en succé.

Ingredienser

Fisken

  • 6 vita fiskfiléer av valfri sort, djupfrysta eller färska
  • 2 ägg
  • 2 mskmjölk
  • 1 dlVetemjöl
  • 3 dlStröbröd
  • 1 mskCitronsaft, från färsk citron
  • 1 tskÖrtsalt, eller vanligt salt
  • 1 tskSvartpeppar
  • Smör, till stekning

Kall dillsås

  • 3 dlgräddfil
  • 1 dlfilmjölk , vanlig yoghurt eller crème fraiche
  • 0,5 dlMajonnäs
  • 1 dlBostongurka
  • 1 krukadill, finhackad och färsk (eller 1 paket djupfryst dill)
  • 1 mskCitronsaft
  • 1 tskSalt
  • 1 tskströsocker
  • svartpeppar, en nypa

Potatismos

  • 500 gPotatis, mjölig sort
  • 2 dlmjölk
  • 50 gSmör
  • 1 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Zeinas ”skolmatssås” gör nostalgi-succé

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada driver den prisbelönta bloggen Zeinas Kitchen – en av Sveriges största matbloggar. Hon är välkänd i tv-rutan och har skrivit flera populära kokböcker. Här delar Zeina med sig av lättlagade och smakrika recept från hela världen både för vardagar och högtider.

Visa 11 recept