Mild curry med lökpakora

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Mild curry med lökpakora

Punjabi kadhi pakora är en mild curry med friterad lök. Såsen har en underbar syrlighet från yoghurt och görs tjock med hjälp av kikärtsmjöl.

Recept ur ”Green India” av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Punjabi kadhi pakora är en mild curry med friterad lök.

Ingredienser

Kadhi

  • 2,5 dlnaturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • 3,5 dlVatten
  • 0,5 tskgurkmeja
  • 0,5 tskChilipulver, kan uteslutas
  • 1 tskSalt
  • 0,75 dlKikärtsmjöl

Tadka

  • 2 mskneutral olja
  • 1 tskhela spiskumminfrön
  • 0,5 tsksenapsfrön, bruna
  • 1 Lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 mskingefära, finhackad
  • 2 röda chilifrukter, torkade
  • 0,5 tskGaram masala

Lökpakora

  • 3 lökar, tunt skivade
  • 1 Chilifrukt, grön, finhackad
  • 3 dlKikärtsmjöl
  • 0,5 tskFänkålsfrön
  • 0,5 tskgurkmeja
  • 0,5 tskChilipulver
  • 1 tskSalt
  • 2 dlVatten, cirka
  • 1 lneutral olja, cirka, att fritera i

Servering

  • ris, kokt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mild curry med lökpakora