Så väljer du rätt köttfärs

Köttskolan del 6

Publisert:

Nötfärs, högrevsfärs eller blandfärs till köttbullarna?
Det är inte helt lätt att veta vilken köttfärs som blir bäst till vad.
I sjätte delen av köttskolan guidar superkocken Mattias Larsson er till rätt val!

Köttfärs är det kött vi använder allra mest i våra hem och i våra matvarubutiker finns det flera olika typer av köttfärser i kyldisken. Du kanske har tänkt göra lite köttbullar till middag – men vet inte vilken färs som är bäst?

Nötfärs, blandfärs eller högrevsfärs?

I köttskolan del sex delar kocken Mattias med sig av sina bästa färs-tips, i klippet får du veta:

  • Vilken färs som är magrast.
  • Vilken som är fetast.
  • Vilken färs som passar bäst till olika rätter.

Mattias Larsson berättar även vilken färs som är hans favorit – som man kan använda till allt.

Så se klippet för allt lära dig om de olika färserna – så kommer du garanterat ha bättre koll när du ska köpa färs i butiken nästa gång.

Nötfärs
Blandfärs
Högrevsfärs

Lär dig allt om kött i Godares köttskola

Vill du lära dig ännu mer om kött? Missa inte de andra avsnitten i Köttskolan, där Mattias Larsson guidar till allt du behöver veta för att hitta rätt i köttdisken.

  1. Tre saker att tänka på när du väljer kött
  2. Därför ska du välja marmorerat kött
  3. Hängmörat kött – så påverkar det smaken
  4. Så tillagas nötkött på bästa sätt
  5. Så väljer du godaste fläskköttet
  6. Nötfärs, högrevsfärs eller blandfärs – så väljer du rätt köttfärs
Lisa Nilsson

Lisa Nilsson är sociala medier-redaktör på Godare. Hon har studerat journalistik och multimedia vid Södertörns högskola och har även läst kreativt skrivande. Innan Lisa började på Aftonbladet jobbade hon som digital redaktör på Femina och Residence på Aller media. Och om det är ett featureämne hon brinner för så är det mat!