Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Av: Aftonbladet
Uppdaterad:
Bjud på Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett. Fräscht, enkelt och jättegott.
Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).
Potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 liter vatten
1 msk salt
500 gram små potatisar
3 ostron
0,75 dl olivolja
1,5 msk sherryvinäger
1 kruka plockad dill
2 salladslökar
70 g spenat
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka upp 1 liter vatten och 1 msk salt och koka 500 g små potatisar med skal mjuka.
Häll av vattnet, dela potatisarna och lägg på ett serveringsfat. Koka upp 1 liter vatten till ostronen. Häll upp kallt vatten med några isbitar i en skål. Lägg 3 ostron i det kokande vattnet och koka i 1 ½ minut. Ta upp och kyl ner i isvattnet. Lägg ostronen med den flata sidan upp på en skärbräda, stick en kniv i »gångjärnet« och vicka lätt tills de öppnas.
Häll saften och ostronen skurna i bitar i en skål, blanda med 0,75 dl olivolja och 1,5 msk sherryvinäger.
Toppa potatisen med 1 kruka plockad dill, 2 salladslökar i tunna skivor och 70 g spenat. Salta och peppra. Ringla över ostronvinägretten och vänd runt.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Socca med bönsallad och pecorino
Blodpudding med krispig kål och lingon
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Krossad vitlökspotatis
15 min
Majskolvar och elotes
30 min
Spaghetti med linsbolognese
30 min
Nudlar med viltskav och svamp
30 min
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Havrekakor med kardemumma
30 min
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Shakshuka med vegansk äggröra
Gustav utmanar köttätarna – med hamburgare: ”Bättre än de med kött”
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Friterad kyckling med currykräm
1 h
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm
1 h
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Socca med bönsallad och pecorino
Blodpudding med krispig kål och lingon
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Krossad vitlökspotatis
15 min
Majskolvar och elotes
30 min
Spaghetti med linsbolognese
30 min
Nudlar med viltskav och svamp
30 min
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Havrekakor med kardemumma
30 min
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Shakshuka med vegansk äggröra
Gustav utmanar köttätarna – med hamburgare: ”Bättre än de med kött”
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Friterad kyckling med currykräm
1 h
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm
1 h