Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Uppdaterad:
MAT & DRYCK
Bjud på Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett. Fräscht, enkelt och jättegott.
Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).
Potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 liter vatten
1 msk salt
500 gram små potatisar
3 ostron
0,75 dl olivolja
1,5 msk sherryvinäger
1 kruka plockad dill
2 salladslökar
70 g spenat
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka upp 1 liter vatten och 1 msk salt och koka 500 g små potatisar med skal mjuka.
Häll av vattnet, dela potatisarna och lägg på ett serveringsfat. Koka upp 1 liter vatten till ostronen. Häll upp kallt vatten med några isbitar i en skål. Lägg 3 ostron i det kokande vattnet och koka i 1 ½ minut. Ta upp och kyl ner i isvattnet. Lägg ostronen med den flata sidan upp på en skärbräda, stick en kniv i »gångjärnet« och vicka lätt tills de öppnas.
Häll saften och ostronen skurna i bitar i en skål, blanda med 0,75 dl olivolja och 1,5 msk sherryvinäger.
Toppa potatisen med 1 kruka plockad dill, 2 salladslökar i tunna skivor och 70 g spenat. Salta och peppra. Ringla över ostronvinägretten och vänd runt.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre
Kyckling med ugnsrostade rotsaker
Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette
Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
Halloumistroganoff med grillad paprika
Så steker du extra god kyckling
Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza
Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde
Tina Nordström: Så enkelt räddar du örterna
Omelettmuffins på rester
Vad är skjuten fisk? Här är receptet
Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet
Fruktsallad med mangosorbet
Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart
Bangbang ji si
Västerbottenspizza
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Så gör du påskbordet mer klimatsmart
45 min
Härlig husmanskost
”Svenskt vin kan bli en miljardindustri”
Socca med bönsallad och pecorino
Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre
Kyckling med ugnsrostade rotsaker
Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette
Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
Halloumistroganoff med grillad paprika
Så steker du extra god kyckling
Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza
Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde
Tina Nordström: Så enkelt räddar du örterna
Omelettmuffins på rester
Vad är skjuten fisk? Här är receptet
Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet
Fruktsallad med mangosorbet
Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart
Bangbang ji si
Västerbottenspizza
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Så gör du påskbordet mer klimatsmart
45 min