Härligt smakrik pasta med mangold, parmesan och vitlök.
Härligt smakrik pasta med mangold, parmesan och vitlök.

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

3,6 (15 röster)

Middagstips

Mangold är en grönsak med mild smak som används ungefär som spenat. Den passar fint i pastarätter, paj, wok, stuvningar och i soppor.

Här är en vitlöksdoftande pasta med lättstekta blad av mangold. Toppa med färskriven parmesanost.

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

  • Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 150 g mangold
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 50 g parmesan
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft och riven zest

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Gnocchi med parmaskinka och hemgjord pesto

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pastarecept

Italiensk mat

Vegetarisk mat

Mangold

MER OM GODARE

Pasta cacio e pepe

20 min

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella

40 min

Vanliga missen många gör när de steker

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

30 min

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

50 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Vad blir det till middag?

10 goda pastarecept du kan laga

Koka ris – så blir det helt perfekt

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Så enkelt gör du smakrik lax i ugn

40 min

Kisir – couscoussallad

30 min

Khadijas recept på somaliskt ris

1 h

Nigeriansk kycklinggryta

1 h 30 min

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

Goda tonfiskröran gör sig bra på utflyktsmackan

10 min

Grillad lax – hett, enkelt och gott att äta ute

30 min

Fajitaris med grönsaker och bönor

20 min

Blomkålsris med ärter och koriander

20 min

Bifftaco i salladsblad

1 h

Häng med Ayla i köket

1 h

Lasagne med pumpa och kantareller

1 h 15 min