Bangbang ji si
Av: Aftonbladet
Uppdaterad:
Middagstips
Bangbang ji si – kycklingrätten med fräsch sallad och mycket smak med rostade sesamfrön och nymalen sichauanpeppar.
Recepten kommer från restaurang Surfers, Stockholm.
Bangbang ji si
Antal: 2 personer
Ingredienser:
Pocherad kyckling
400 g kycklingbröst (kan ersättas med tofu)
3 dl kinesisk ljus soja
Bangbangsåsen
8 msk sesampasta (tahini)
0,5 msk chingqiangvinäger
0,5 msk sesamolja
2,5 msk ljus kinesisk soja
2 msk socker
2 msk vatten
1 tsk rostad mald sichuanpeppar
Bangbangsalladen
1/4 gurka
4 salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
1 tsk rostad mald sichuanpeppar
Gör så här:
Börja med kycklingen. Koka upp 2 l vatten och sojan. Pochera kycklingen tills den är helt tillagad.
Bangbangsåsen: Blanda alla ingredienser och rör till sockret löst sig.
Bangbangsalladen: Dela gurkan och gröp ur kärnhuset. Använd sedan en mandolin för att få så tunna ”gurknudlar” som möjligt.
Skär salladslöken diagonalt till en form som i kina kallas för hästöron och blanda sedan gurkan och vårlöken.
Servering: När kycklingen svalnat så plockar du den tunt längst med fibrerna. Häll på bangbangsåsen så att den täcker all kyckling.
Lägg på salladen och avsluta med att toppa med de rostade sesamfröna samt nymalen sichauanpeppar.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Vad är skjuten fisk? Här är receptet
Fem kryddors revbenspjäll
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre
Så steker du extra god kyckling
Härlig husmanskost
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Söta pajer till adventsfika
Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv
Halstrade havskräftor med citrongräs lök och brynt smör
Citrusbakad harissalax
1 h 15 min
Ugnsbakad lax med tomatbulgur
35 min
Ostron på tre sätt
30 min
Pasta med lövbiff i krämig sås
30 min
Koka ris – så blir det helt perfekt
25 min
Radjama från Kashmir
40 min
Shahi paneer – kungligt gott
1 h
Refried beans med mangosalsa och fetaost
40 min
Pärlcouscous med aubergine
30 min
Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör
25 min
Bao med sesamportabello
45 min
Sveriges godaste macka
Vad är skjuten fisk? Här är receptet
Fem kryddors revbenspjäll
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre
Så steker du extra god kyckling
Härlig husmanskost
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Söta pajer till adventsfika
Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv
Halstrade havskräftor med citrongräs lök och brynt smör
Citrusbakad harissalax
1 h 15 min
Ugnsbakad lax med tomatbulgur
35 min
Ostron på tre sätt
30 min
Pasta med lövbiff i krämig sås
30 min
Koka ris – så blir det helt perfekt
25 min
Radjama från Kashmir
40 min
Shahi paneer – kungligt gott
1 h
Refried beans med mangosalsa och fetaost
40 min
Pärlcouscous med aubergine
30 min
Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör
25 min
Bao med sesamportabello
45 min