Pasta puttanesca
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca enkelt och fantastiskt gott

2,8 (10 röster)

Middagstips

Pasta puttanesca – klassisk italiensk rätt med fantastiska smaker i all sin enkelhet. Sardeller och kapris ger fin sälta tillsammans med oliverna. Spaghetti är den vanligaste pastasorten till den här rätten men det går bra med andra också.

Pasta puttanesca

  • Ingredienser

  • 500 g spaghetti, eller annan pasta av bra kvalitet
  • 12 sardeller
  • 800 g krossade tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g oliver, av bra kvalitet
  • 2 msk kapris, eller mindre
  • bladpersilja , till garnering
  • salt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Penne vodka – pastarätten med sting

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pastarecept

Italiensk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare

40 min

Spaghettiomelett med skinka

30 min

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Pasta med smak av pistasch

30 min

Pasta med räkor och parmesan

20 min

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Pasta alla Gricia – klassiskt italienskt

35 min

Vad blir det till middag?

Bjud på krämigt god lax

40 min

Lyxig hummerpasta

1 h

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

30 min

Veckans godaste kyckling

1 h

Gnudi i vitlöksbuljong

1 h

Pastagratäng med köttfärs

55 min

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

2 h

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Läckra recept på snabb, god och billig vardagsmat

Markiz goda kyckling

35 min

Biryani – kryddig och god kycklingrätt

1 h 10 min

Lax- och spenatröra med pasta

25 min

Bulgogi – så gör du den goda koreanska färsrätten

30 min

Laxgryta med pasta

30 min

Klassisk räkmacka

20 min