Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin
Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin – en len och söt dessert med frisk lingongelé. Friterad rosmarin är ett gott och oväntat inslag. Byt ut lingonen mot bär eller frukt som är i säsong just nu. På sommaren passar till exempel rabarber utmärkt till den här efterrätten.
Receptet går bra att du dubblera om du vill göra fler desserter.
Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin
Ingredienser
- 1 vaniljstång, alternativt vaniljpulver
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 2.5 blad gelatin
Lingongelé
- 100 g lingon
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk rosmarin, färsk eller torkad
- 1 blad gelatin
Friterad rosmarin
- 0.5 dl strösocker
- olja, till fritering
- 6 kvistar rosmarin
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings





1 h
Panacotta med vit choklad och färsk mango





30 min
Saffranspannacotta med pepparkaka





30 min
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Så odlar du rosmarin
Lingonpannacotta





1 h
Gino – en klassisk dessert





20 min
Får jag inte dessert blir jag arg!
Knedle – annorlunda dessert med plommon





40 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert





10 min
Änglamat med lingon och kardemummadrömmar





40 min
Glace au four





1 h
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger





10 min
Så gör du klassikern päronhalvor i ugn





15 min
Chokladmousse – snabbt, sött och gott





2 h 30 min
Crème brûlée – billiga lyxdesserten





1 h
Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd





3 h 20 min
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos





1 h 30 min
Chokladpannacotta – enkel och lätt att variera





20 min
Vit chokladostkaka med krispig crumble





1 h 20 min
Fikon med ricotta och honung





5 min
Grillade päron med karamelliserade valnötter





30 min
Kryddkokta päron, müsli och pannacotta





45 min