Pannacotta med lingongelé
Pannacotta med lingongelé

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin

3,4 (5 röster)

Julen 2020

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin – en len och söt dessert med frisk lingongelé. Friterad rosmarin är ett gott och oväntat inslag. Byt ut lingonen mot bär eller frukt som är i säsong just nu. På sommaren passar till exempel rabarber utmärkt till den här efterrätten.

Receptet går bra att du dubblera om du vill göra fler desserter.

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin

  • Ingredienser

  • 1 vaniljstång, alternativt vaniljpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 blad gelatin
  • Lingongelé

  • 100 g lingon
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk rosmarin, färsk eller torkad
  • 1 blad gelatin
  • Friterad rosmarin

  • 0.5 dl strösocker
  • olja, till fritering
  • 6 kvistar rosmarin

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Julgodis

Efterrätt

Svenska recept

Bakning

MER OM GODARE

Så odlar du rosmarin

Överraska med klassiska klenäter

1 h

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple

40 min

Rårörda vaniljhallon – festdesserten

45 min

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

1 h 5 min

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Julköttbullar på två vis

45 min

Chokladmousse – snabbt, sött och gott

2 h 30 min

Bjud på 3-rätters meny med vårkänsla

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Saffranspannacotta med pepparkaka

30 min

Julens knasigaste överraskningar

Fixa lyxig festmeny på 30 minuter

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik

Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

30 min

Veganskt godis – kola och bountybitar

Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord

Lingonpannacotta

1 h

Julens klassiker à la Niklas Ekstedt

Godaste julköttbullarna – så gör du

25 min

Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor

45 min

Brysselkål – med asiatiska smaker

25 min