Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa
Foto: Karoline Jönsson
Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

3,6 (17 röster)

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa – perfekt att bjuda på när det är många runt bordet. Servera gärna tillsammans med ett gott, nybakat bröd. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor, stora
  • 1 fänkål, stor
  • 3 potatisar
  • 350 g plommontomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl persilja, hackad, spara hälften till slutet av receptet
  • 5 dl kikärter, kokta
  • 1 l vatten
  • 100 g pasta, i liten storlek
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK