Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa
Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien

3,6 (17 röster)

Middagstips

Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien – perfekt att bjuda på när det är många runt bordet. Servera gärna tillsammans med ett gott, nybakat bröd. Recept ur ”Värmande vego” av Karoline Jönsson.

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

  • Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor, stora
  • 1 fänkål, stor
  • 3 potatisar
  • 350 g plommontomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl persilja, hackad, spara hälften till slutet av receptet
  • 5 dl kikärter, kokta
  • 1 l vatten
  • 100 g pasta, i liten storlek
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Värmande vego

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Soppa

Vegetarisk mat

Italiensk mat

Vegansk mat

MER OM GODARE

Sveriges godaste macka

Apelsin- och fänkålssallad – extra krispig

20 min

Fänkål- och akvavitssill

30 min

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

35 min

Fänkål och dill - en superkombo till sill!

1 h 10 min

Tarte flambée med fänkål och ricotta

Broccoli- och grön ärtsoppa

25 min

Bruna bönor – bjud på klassisk husmanskost

1 h

Indisk madras curry – het och krämig

1 h 20 min

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

1 h

Dillkött – så lyckas du med smakerna

2 h

Pankopanerad tempura

45 min

Koreansk pannkaka

Colcannon – riktig comfort food

30 min

Sheperds pie – den goda engelska klassikern

1 h 30 min

Älggryta med kantareller

2 h 30 min

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Sesambollar med kycklingfärs

30 min

Lyxtacos med friterade musslor

45 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Agave sticky fries

20 min

Tunnbrödsrulle – klassikern från gatuköket

40 min

Sötpotatismos – snabbt och så gott

30 min

Polska piroger 2.0 – varma och frasiga

1 h