Brysselsyltkakor med saffran
Foto: Frida Wismar
Brysselsyltkakor med saffran

Brysselsyltkakor med saffran

4,6 (19 röster)

Brysselsyltkakor – spröda läckerheter med saffranssmak, söt sylt och knapriga sockerkorn runt om. Recept ur Fika är livet av Linda Hansson, vinnare av Hela Sverige bakar 2019.

1 portion i receptet blir cirka 50–70 kakor.

Linda Hansson, vinnare av Hela Sverige bakar, om brysselsyltkakorna:
”Jag är övertygad om att det går att dra i saffran i alla bakverk. Min bror Pär är däremot inte så förtjust i saffran – hur det nu ens är lagligt – men jag gör mitt allra bästa för att få honom omvänd. Denna lilla goding kom till av bara farten, jag gjorde några olika småbröd på ett bräde och när det var en degsnutt över så pudrade jag i lite saffran, snurrade i pärlsocker, klickade i lite sylt och … ta-da.”

Brysselsyltkakor med saffran

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl, drygt
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 g saffran
  • pärlsocker
  • hallonsylt

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK