Päronpaj med lyxig kompott

Av Godare

(31)

Vad tycker du?

Päronpaj med lyxig kompott

Päronpaj. Ta vara på höstens fina päron och baka en god och vacker paj med lyxig päronkompott. Har du inga päron går det bra att använda äpplen i stället.

Päronpaj med lyxig kompott

Ingredienser

Päronkompott

  • 1,5 dlSocker, à 86 g
  • 1 dlVatten
  • 1 mskwhiskey, eller konjak
  • 4 päron, medelstora päron à 125 g
  • 0,5 tskKardemumma, hel

Pajskal

  • 125 Smör , kallt, tärnat
  • 3 dlMandelmjöl, à 50 g
  • 2 dlMajsstärkelse, à 55 g
  • 1,75 dldurramjöl, à 50 g
  • 0,75 dlströsocker, à 86 g
  • 1 tskpsylliumfrön, finmalda, (fiberhusk)
  • 1 nypasalt
  • 1 ägg, eller ett par msk vatten

Montering och gräddning

  • 3 päron

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Päronpaj med lyxig kompott