Rödbetssoppa med syrad grädde
Rödbetssoppa här är en riktig färgbomb till middag – piggar upp till och med den mörkaste vinterdag. Den syrade grädden passar perfekt till betornas sötma. Servera gärna med surdegstoast.
Recept från kokboken ”Comfort food - från matnojor till ren njutning”, av Agnes Gällhagen.
Ingredienser
- 1 Gul lök, stor
- 2 vitlöksklyftor
- 750 grödbetor
- 4 potatisar, medelstora
- 2 mskneutral olja
- 1 tskFänkålsfrön
- 1 nypachiliflakes
- 7 dlVatten
- 1 buljongtärning, grönsak
- 3 dlsyrad grädde
- 1 mskÄppelcidervinäger
- 6 svartkålsblad, eller grönkålsblad
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
Till servering
- syrad grädde
- hackade valnötter
- surdegsbröd