Rödbetssoppa med syrad grädde

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Rödbetssoppa med syrad grädde

Rödbetssoppa här är en riktig färgbomb till middag – piggar upp till och med den mörkaste vinterdag. Den syrade grädden passar perfekt till betornas sötma. Servera gärna med surdegstoast.

Recept från kokboken ”Comfort food - från matnojor till ren njutning”, av Agnes Gällhagen.

En riktig färgbomb till middag: Rödbetssoppa.

Ingredienser

  • 1 Gul lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 750 grödbetor
  • 4 potatisar, medelstora
  • 2 mskneutral olja
  • 1 tskFänkålsfrön
  • 1 nypachiliflakes
  • 7 dlVatten
  • 1 buljongtärning, grönsak
  • 3 dlsyrad grädde
  • 1 mskÄppelcidervinäger
  • 6 svartkålsblad, eller grönkålsblad
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar

Till servering

  • syrad grädde
  • hackade valnötter
  • surdegsbröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rödbetssoppa med syrad grädde