Toppa julgröten med nya och goda smaker

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Toppa julgröten med nya och goda smaker

Toppa risgröten med en pepparkaksdoftande granola eller krämig apelsin- och saffransgrädde. Kocken Mattias Larsson visar hur du enkelt sätter ny stil på julgröten.
– Det här gör gröten lite festligare, säger Mattias Larsson.

Ingredienser

Pepparkakskryddad granola

  • 2,5 dlhavregryn
  • 0,5 dlvalnötter
  • 2,5 mskVatten
  • 0,5 mskOlja
  • 1 mskHonung
  • 1 tskpepparkakskryddor, knappt
  • 0,5 dlfikon, hackade, torkade

Till servering

  • 4 portionerrisgröt
  • 5 dlmjölk

Apelsin- och saffransgrädde samt lingon

  • 1 mskflorsocker
  • 0,5 apelsin, rivet skal
  • 0,25 gsaffran
  • 1,5 dlvispgrädde

Till servering

  • 4 portionerrisgröt
  • 1 dlLingon, valfritt
Toppa gröten med knaprig granola eller krämig gräddblandning.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Toppa julgröten med nya och goda smaker