Gubbröra på potatishalvor.
Gubbröra på potatishalvor.

Gubbröra är alltid rätt

4,1 (22 röster)

Julen 2020

Gubbröra är alltid rätt. Det kan vi uppskatta med de svenska högtiderna, att vi alltid vet vad som ska stå på bordet. Denna klassiska röra är god på knäckebröd, potatis eller som tillbehör. Passar till både frukost, lunch och middag, och alla högtider, året om!

Gubbröra på ansjovis

  • Ingredienser

  • 3 ägg
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 3 msk smörgåskaviar, t ex kalles
  • 2 äggulor

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Enklaste och lyxigaste påskmaten

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Husmanskost

Fiskrecept

Högtider

Tillbehör mat

Svenska recept

MER OM GODARE

Allt du behöver till ett härligt sillbord

Bjud på inkokt lax – enkelt och gott

30 min

Finfin strömming på julbordet

1 h

Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik

Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord

Så tar du vara på resterna – goda recept

Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul

Här är julgodiset som innehåller palmolja

Hemgjord senap recept – så gör du

20 min

Gör det vegetariska julbordet godare

Svensk jul – med smak från när och fjärran

Brödernas makalösa pepparkaksbygge

Den perfekta gubbröran – enkelt och bra recept

15 min

Julens klassiker à la Niklas Ekstedt

Mustiga revbensspjäll till jul

1 h 50 min

Julens ”måste-godis” – ischoklad

25 min

Snylta på julens kalvsylta

2 h

Bästa recepten till glöggminglet

Grava jullaxen själv - lätt och jättegott

30 min

Grönkålssallad med apelsin

10 min

Hemgjord rödkål - snabbt och lätt

1 h

Hemgjord leverpastej

1 h 30 min

Vörtbröd med julmust och öl

1 h 30 min

Toppa ris à la Malta med bär och mandelmassa - mums!