Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

3,7 (11 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Glace au four – en tidlös dessert. Denna klassiska dessert är uppbyggd av sockerkaka, italiensk maräng och glass som gräddas i ugnen innan den serveras. Just detta recept är smaksatt med hallonsylt, men byt gärna ut mot din favoritsylt. Recept av Niklas Ekstedt.

Glace au four

  • Sockerkaka

  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 250 g ägg
  • 500 g strösocker
  • 1 citron, zesten
  • 500 g vetemjöl
  • 10 g bakpulver
  • Italiensk maräng

  • 0.75 dl vatten
  • 150 g socker
  • 100 g äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk socker
  • hallonsylt
  • 0.5 l glass

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Persikopaj – peach crumble pie

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Glass

MER OM GODARE

Får jag inte dessert blir jag arg!

Lemon curd-glass

30 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Bananglass – världens enklaste recept

10 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarmat: Bästa kokböckerna

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

30 min

Årets glassnyheter är äntligen här

Mamma Mia! Han gör pizza som ett proffs

Sockerkaka med kanelsmul

50 min

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min

Passionsfrukts-tartletter

1 h 30 min

Baka direkt i muggen – blåbärskaka

10 min

Juliga marängdekorationer

4 h

Glassrekord: Åtta liter per svensk i fjol

Nostalgitripp: Populäraste rätterna från förr