Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass
Glace au four – en tidlös dessert. Denna klassiska dessert är uppbyggd av sockerkaka, italiensk maräng och glass som gräddas i ugnen innan den serveras. Just detta recept är smaksatt med hallonsylt, men byt gärna ut mot din favoritsylt. Recept av Niklas Ekstedt.
Glace au four
Sockerkaka
- 150 g smör
- 2 dl mjölk
- 250 g ägg
- 500 g strösocker
- 1 citron, zesten
- 500 g vetemjöl
- 10 g bakpulver
Italiensk maräng
- 0.75 dl vatten
- 150 g socker
- 100 g äggvita
- 1 tsk citronsaft
- 1 msk socker
- hallonsylt
- 0.5 l glass
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Får jag inte dessert blir jag arg!
Lemon curd-glass





30 min
Änglamat med lingon och kardemummadrömmar





40 min
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger





10 min
Knedle – annorlunda dessert med plommon





40 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
Banana split – klassikerna alla älskar





10 min
Bananglass – världens enklaste recept





10 min
Hallon- och körsbärssemifreddo





40 min
Goda återvinnarglassen





5 min
Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd





3 h 20 min
Affogato – enkel kaffedessert på italienska





15 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


Sommarmat: Bästa kokböckerna
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini





30 min
Årets glassnyheter är äntligen här
Mamma Mia! Han gör pizza som ett proffs
Sockerkaka med kanelsmul





50 min
Kanelbullesockerkaka





1 h 10 min
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min
Baka direkt i muggen – blåbärskaka





10 min
Juliga marängdekorationer





4 h