Isglass med smak av apelsin eller jordgubb.
Isglass med smak av apelsin eller jordgubb.

Isglass med två fräscha smaker

3,8 (14 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Isglass – gör egen god och naturlig isglass, det är enklare än man kan tro. Välj dina favoritbär och gör läskande glass på pinne. Recept ur Camilla Hamids bok Godare glass.

Tid i frysen tillkommer med cirka 6 timmar.

Isglass med jordgubbar eller apelsiner

  • Jordgubb

  • 250 g jordgubbar, frysta
  • 2 citroner, pressade saften
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Apelsin

  • 4 dl apelsinsaft, eller köpt och utspädd apelsinsaft (om köpt: uteslut strösockret)
  • 1 citron, pressade saften
  • 4 apelsiner, finrivet skal, gärna ekologiska
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Godare glass, utan glassmaskin

Bonnier Fakta

Godare glass, utan glassmaskin

177,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Godare glass med Camilla Hamid

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Glass

MER OM GODARE

Godare glass med Camilla Hamid

Får jag inte dessert blir jag arg!

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Matchaglass – läckert grön och svalkande

20 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Fixa glass och isande melonslush

10 min

Hallon- och apelsinsviss

15 min

Lemon curd-glass

30 min

Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott

35 min

Årets glassnyheter är äntligen här

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Glassarna som försvinner

Goda återvinnarglassen

5 min

Bananglass – världens enklaste recept

10 min

Glace au four

1 h

Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

2 h

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

10 min

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min