Så tar du vara på resterna – läckra recept

Laga något gott med skinka, saffran, ägg, kål eller lax

Julens rester åker ut och in i kylskåpet och till slut är det lätt att tröttna. Men släng inte i soporna. Här är en hel hög med smaskiga recept där du kan använda maten som blivit över.

Om du har rester av:

Pizzabullar om du behöver fylla ut buffén.
Pizzabullar om du behöver fylla ut buffén.
  • Pizzabullar – perfekt att laga av julskinkan. Du kan även frysa in bullarna och tina dem efter behov.
Laxpudding med dill och ansjovis.
Laxpudding med dill och ansjovis.
  • Laxpudding – en klassiker att ha på middagsbordet. Mättande och gott som du fort kan förbereda och slänga i ugnen.
Saffranspannkaka, Niklas Ekstedts recept.
Saffranspannkaka, Niklas Ekstedts recept.
  • Saffranspannkaka – den här gyllengula saffranspannkakan är mångas favorit, gärna med hjortron till, tipsar kocken Niklas Ekstedt.
Fattiga riddare, hela familjens favorit.
Fattiga riddare, hela familjens favorit.
  • Fattiga riddare är ett riktigt klassiskt mellanmål. Perfekt att slänga ihop när brödskivorna börjar bli tråkiga.
Gubbröra passar alla högtider.
Gubbröra passar alla högtider.
Colcannon.
Colcannon.
  • Colcannon – irländsk kål-och potatismos som gärna kan ätas som en sidorätt, men fungerar lika bra som huvudrätt. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.
Publisert:

LÄS VIDARE