Mojo rojo-sås
Den här underbara mojo rojon härstammar från Spanien och är vanlig att äta till tapas, men passar även perfekt som sås till grillat. Gjord på grillade paprikor med en härligt rökig smak.
Servera mojon ljummen eller kall.
En portion räcker till en skål sås.
Mojo rojo-sås
Ingredienser
- 3 röda paprikor, grillade (alt. en burk grillade paprikor)
- 3 skivor formbröd
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm spiskummin
- 1 krm rökt paprikapulver, alt. vanligt
- 1 krm chilipulver, valfritt
- 1.5 dl olivolja, kyld
- 1.5 dl rapsolja, kyld
- 2 msk rödvinsvinäger
- salt och peppar
- citronsaft
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Äntligen dags för grillkvällar
Sommarvärme igen – då tänds grillen
Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad





1 h 30 min
Grillbakad laxfilé med rostad färskpotatis





1 h
Mat på Valborg – goda grillrecept
Barbecuesås till grillat eller rökt kött





45 min
Mhamara – kryddig paprikaröra med valnötter





25 min
Tonfiskcarpaccio med blomkål och hallon





30 min
Sötpotatis-pommes frites – krispigt gott





30 min
Grillade äpplen med getost





1 h
Grillade paprikor med halloumi och chipotlevinägrett





20 min
Gröna grilltipset: Grilla avokadon





20 min
Grillad blomkål med tryffelaioli





25 min
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder





25 min
Vattenmelon med grillade grönsaker





20 min
Grilla lax – så blir den helt perfekt





20 min
Här är bästa recepten till grillen
Lammracks med örtglaze





1 h
Burrata med nektariner – oväntat gott!





4 min
Barbecue som i USA
Grillade fruktspett





15 min
Grillad hummer med vitvinssky





1 h
Rökta ribs – ribs på grillen





45 min
Köfte – kryddiga spett av färs





30 min