Marinerade lammkotletter med ratatouille

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Marinerade lammkotletter med ratatouille

Marinerade lammkotletter med ratatouille
– Om lammkotletterna klyvs kan de grillas hastigt på båda sidor så att porerna sluter sig och köttet blir saftigt. Salta, peppra och gnugga in kotletterna med rosmarin och timjan innan, så blir det riktigt bra, säger Per Morberg.
Recept ur Per Morbergs kokbok ”Morberg lagar husmanskost II”.

Ratatouillen är en variant från Marseille där grönsakerna läggs i lager i grytan.

Ingredienser

  • 14 lammkotletter, enkla, cirka
  • 3 vitlöksklyftor, stora
  • 3 kvistarrosmarin, repad
  • 3 kvistartimjan, repad
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 dlolivolja
  • Salt och svartpeppar

  • 4 kvistartimjan, repad
  • 3 kvistarrosmarin, repad
  • 1 dlpersilja, slätbladig, hackad
  • 3 lagerblad
  • 1,5 tskSalt
  • 0,5 tsksvartpeppar, nymald

Ratatouille

  • 1 Aubergine, stor, à ca 500 g
  • 2 zucchini, à 225 g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 Paprikor, röda och gröna
  • 1 kgtomater, mogna
  • 1,5 dlolivolja, till stekning
  • 1 mskTomatpuré

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Marinerade lammkotletter med ratatouille