Nachoplåt med extra allt
Krispiga tortillachips, kryddiga belugalinser, fräsch tomatsalsa och krämig ärtguacamole toppar den läckra nachoplåten.
Matkreatören Sofia Henriksson går all in för att förgylla helgen.
Ingredienser
- 2 dlbelugalinser
- 1 mskRapsolja
- 1 tskchiliflakes
- 1 msktacokrydda
Chips
- 145 gväxtbaserade tortillachips med ostsmak
- 2,5 dlväxtbaserad ost, cirka
Pico de Gallo
- 3 tomater
- 1 rödlök
- 1 jalapeños, eller fler efter smak
- 1 krukakoriander
- 1 tskSalt
- 1 Lime
- 3 mskRapsolja
- svartpeppar
Ärtguacamole
- 300 ggröna ärter, frysta tinade
- 1 dlväxtbaserad crème fraiche
- 2 vitlöksklyftor
- 2 mskcitronsaft
- 0,5 dlolja, eller mer
- 1 tskSalt
Servera med
- 0,5 gurka
- 1 burkmajs, liten
- 1 burktacosås, het
- 1 burknaturell växtbaserad ostsås
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept