Pasta rosso – familjens favorit

4,6 (10 röster)

Pasta rosso – pesto finns i fler färger än grönt. Den röda får sin vackra färg och goda smak av soltorkade tomater.

Den läckra pastan lagar du både snabbt och enkelt. Toppa med riven parmesan och basilika för lite extra lyx.

Recept av Alexandra Truedssons från Mat och maräng.

Pasta rosso

  • Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 5 dl crème fraiche, fetthalt 32%
  • 150 g pesto rosso, (pesto på soltorkade tomater)
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • olja, att steka i
  • salt och peppar
  • Servera med

  • parmesan
  • färsk basilika

Gör så här

Krämig pasta rosso med färskriven parmesan.
Krämig pasta rosso med färskriven parmesan.

LÄS VIDARE