Fiskburgare med krämig räksås

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Fiskburgare med krämig räksås

Fiskburgare heter fiskekaker i Norge och är näst intill deras nationalrätt.

Servera med krämig räksås och nykokt potatis. Färsk fisk är ett krav, med frusen fisk tenderar smeten att skära sig. Recept ur Per Morbergs kokbok ”Morberg lagar husmanskost II”.

Fiskekaker med krämig räksås.

Ingredienser

  • 400 gTorskfilé, eller koljafilé
  • 1 tskSalt
  • 1 ägg
  • 2 mskVetemjöl
  • 2 dlmjölk, minst 3 % fetthalt
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 krmvitpeppar
  • 3 mskSmör , till stekning

Räksås

  • 500 gRäkor, skalade, med skal
  • 1 Gul lök, liten
  • 1 morot, liten
  • 25 grotselleri
  • 1 mskTomatpuré
  • 5 dlVatten, cirka
  • 1,5 mskVetemjöl
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 krmSalt, eventuellt
  • 0,5 krmCayennepeppar
  • 1 tskcitron
  • 3 mskSmör , smör till stekning

Tillbehör

  • Potatis
  • sallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fiskburgare med krämig räksås