Goda pannkakor

presenteras av

Flippa pannkakor som ett riktigt proffs

4,3 (13 röster)

MAT & DRYCK

Upp med pannkakan högt i luften, elegant snurr och tjoff ner i pannan igen. En perfekt pannkaksflipp imponerar på de flesta. Kocken Mattias Larsson visar hur du lyckas – varje gång.

Vill du imponera genom att vända pannkakorna i luften och få dem att landa så där snyggt i stekpanna igen? Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tricks för hur du flippar runt dem utan missöden.

Grundrecept på tunna pannkakor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 30 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Till servering

  • 3 dl grädde
  • 1.5 sylt

Gör så här

Läckra pannkakor med god sylt.
Foto: EMMA BRINK RASK
Läckra pannkakor med god sylt.

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE