Pepparkaksbollar utan socker, gluten och mjölkprodukter.
Pepparkaksbollar utan socker, gluten och mjölkprodukter.

Glutenfria pepparkaksbollar

4,1 (49 röster)

”Smakar som pepparkaksdeg”

Julgodis

De här härliga bollarna smakar som pepparkaksdeg, men är bakade utan socker, gluten och mjölkprodukter.

I stället kommer smakerna från dadlar, kanel, nejlika och kaffe. Mums!

Recept av Andrea Brändström.

Pepparkaksbollar

  • Ingredienser

  • 22 dadlar
  • 6 dl havregryn glutenfri
  • 1 dl kokosolja
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 0.5 tsk mald kryddnejlika
  • 0.5 dl kallt kaffe
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

Av: 

Elisa Amorelli

Till shoppen

LÄS VIDARE

Chatta med Andrea Brändström om julfika

ÄMNEN I ARTIKELN

Julgodis

Recept

Bakning

Jul

Pepparkakshus

Gluten

Specialkost

MER OM GODARE

Godaste frukosten utan laktos och gluten

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Ladda för kanelbullens dag

Morotskaka – gott och enkelt recept på den goda kakan

1 h 15 min

Succégrillning med goda marinader

Churros – godisgrisens favoriter

30 min

Nudelsallad med asiatiska smaker

45 min

Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor

Vreden mot nya läskreceptet: ”Har dödat Fantan”

Veganskt julgodis – det här kan vara julens godaste

Kycklingburgare med thailändska smaker

30 min

Bulgogi – så gör du den goda koreanska färsrätten

30 min

Japanska gyozas med superenkel dipp

1 h

Shakshuka med vegansk äggröra

Somaliska pannkakor med kardemumma

15 min

Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan

Pastagratäng med köttfärs

55 min

Här är årets nya julsnacks 2020

Mozartkulor – enkla och lyxiga

30 min

Espressomartini – härlig kaffcocktail

10 min

Friterade potatisbollar med indisk kryddning

30 min

Spenat och valnötsrisoni med kyckling

45 min

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Fetaostbiffar med kyckling och tomat

25 min