Snabb och jättegod soppa med broccoli och gröna ärtor.
Snabb och jättegod soppa med broccoli och gröna ärtor.

Broccoli- och grön ärtsoppa med slungad fänkål

3,6 (41 röster)

Matsmarta onsdag

Broccoli och gröna ärtor – en snabb soppa som har två superkrafter.

1) Den går extremt snabbt att laga eftersom jag gör den på frysta grönsaker.

2) den är väldigt god även kall – med andra ord perfekt att servera under varma sommardagar, så väl som att krypa upp i soffan och värma sig med under (eventuella) regniga dagar.

Recept av Therese Elgquist.

Broccoli- och grön ärtsoppa med slungad fänkål och rostad mandel

  • Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g broccoli
  • 400 g gröna ärtor
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 burk kokosmjölk, à 400 g
  • vatten
  • 3 blad färsk ramslök, eller mer efter smak
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • olja, till stekning
  • salt
  • Slungad fänkål

  • 1 fänkål
  • 2 tsk rapsolja, kallpressad
  • 1 citron, ekologisk (zesten)
  • 1 nypa flingsalt
  • Topping

  • rostad mandel, finhackad
  • färsk basilika eller persilja, finhackad
  • groddar eller skott, valfritt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Soppa – och allt det goda till

Eriksson, Kristina

Soppa – och allt det goda till

189,00 kr

Läs mer

Till shoppen

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Soppa

Therese Elgquist - matkreatör

MER OM GODARE

Blomkålssoppa av räddade grönsaker

30 min

Laga mat med räddade grönsaker

Så lagar du växtbaserat – och supergott

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

1 h 45 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

15 min

Skafferichili med kanel och jalapeno

Morotssås med soltorkade tomater

1 h

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

25 min

Så blir du en klimat-kreativ kock

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Vad vill du tugga på 2022?

Så mycket mat häller vi ner i avloppet

Släng inte överbliven frukost – fixa ”gofika”

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Zeina Mourtada och Paul Svensson släpper klimatsmart kokbok

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Hon lagar god mat på tång och strandväxter

Så blir laxen smartare mat

Skippade restaurangen – och blev klimatsmartare

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Grillad gravlax med pak choi och örtagårdssås

30 min

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”

45 min

Klassisk spagetti carbonara – med sparris

30 min