Gnudi i vitlöksbuljong
Foto: Charlie Drevstam
Gnudi i vitlöksbuljong

Gnudi i vitlöksbuljong

3,9 (8 röster)

Gnudi är trolleri! Smaksätt och låt ricottabollar ligga i semolina. Vätskan från ricottan smälter semolinamjölet och skapar en hinna runt ricottan och det blir läckra dumplings. Recept ur Snacks sallad pasta dessert av Marion Ringborg och Linn Söderström.

Tid tillkommer med två dygn för gnudin att bli klar.

Gnudi i vitlöksbuljong

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Gnudi

  • 500 g ricotta
  • 1 krm muskot, finriven
  • 100 g parmesan, finriven
  • 2 citroner, finrivet skal
  • 4 krm salt
  • 2 kg semolina
  • Vitlöksbuljong

  • 1 kruka timjan
  • 5 dl vatten
  • 5 dl vitt vin
  • 2 hela vitlökar, färska
  • 3 krm salt

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK