Ingredienser
Vanilj- och bärkräm
- 250 gbärpuré, eller fruktpuré, t ex hallon, svartvinbär, mango
- 2,5 dlmjölk
- 1 tskvaniljsocker
- 6 äggulor
- 1 dlströsocker
- 5 mskMajsstärkelse
- 25 gSmör
- 1 krmSalt
- 3 dlvispgrädde, ev
Sockerkaksmarängbotten
- 75 gSmör , rumsvarmt
- 1,5 dlströsocker
- 4 äggulor
- 0,75 dlmjölk
- 1,5 dlVetemjöl
- 1,5 tskBakpulver
- 1 citron, ekologisk, det rivna skalet
- 1 krmSalt
Maräng
- 4 äggvitor
- 3 dlströsocker
- 1 dlflagad mandel
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Cecilia H Larsson
Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.
Visa 20 recept