Vit chokladgratinerad ananas.

Foto: David Back

Vit chokladgratinerad ananas, hallon, jordgubbar och kokos med citrussabayonne

4,5 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Vit chokladgratinerad ananas – snabbt och enkelt recept med färska frukter och bär och krämigt god sabayonne med citrussmak.
– Jag älskar verkligen goda desserter, och oftast tycker jag att de godaste är de enkla och mest klassiska, säger kocken Mattias Larsson.
Recept ur kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Kockens smarta tips som underlättar matlagningen

  • Innan gästerna kommer:
  • Dela och lägg frukt, bär och kokos i en ugnsfast form. Toppa med chokladen.
  • Vispa samman sabayonne i en kastrull (dock inte på värme). Täck kastrullen med plastfilm.
  • Strax före servering:
  • Gratinera frukten och bären.
  • Värm och vispa sabayonne.
  • Förenkla:
  • Byt ut sabayonne mot en god glass eller sorbet

Vit chokladgratinerad ananas, hallon, jordgubbar och kokos med citrussabayonne

  • Ingredienser

  • 0.25 ananas
  • 150 g jordgubbar, färska
  • 150 g hallon, färska
  • 25 g kokosflakes
  • 100 g vit choklad
  • Citrussabayonne

  • 0.5 apelsin
  • 1 msk citronjuice, färskpressad
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 äggulor

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Lättlagade menyer för festliga middagar

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Lättlagade menyer för festliga middagar

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Enhörningstårta med vit choklad och passionsfrukt