Ingredienser
- 1 Lök, gul
- 3 vitlöksklyftor, stora
- 1 fänkål
- 3 Morötter, medelstora
- 0,5 Purjolök
- 4 mskTomatpuré
- 8 dlVatten
- 1 paketsaffran
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 askkörsbärstomater
- 250 mlhavregrädde
- 2 lagerblad
- cayennepeppar, en liten nypa
- 1 mskTimjan
- 1 tskfranska torkade örter
- 0,5 apelsin
- 1 mskOlivolja
- 0,5 burkvita bönor, stora, kokta
Bönaioli med rostad vitlök
- 0,5 burkvita bönor, stora, kokta
- 1,5 dlmajonnäs, gärna äggfri
- 1 vitlök, hel, rostad i ugnen med potatisen
- Salt och svartpeppar
Ugnsrostad potatis
- 500 gPotatis delikatess 30-37 svensk
- 2 mskOlivolja
- Flingsalt
Till servering
- färsk timjan
- gott bröd
- 1 krmChiliflakes, eller efter smak