Fredrik Nylén

Av Fredrik Nylén

Mandelmusslor med sylt och grädde

Av Fredrik Nylén

(15)

Vad tycker du?

Mandelmusslor med sylt och grädde

Mandelmusslor är ett måste till adventsfikat. Spröda och goda blir de lätt en favorit.
Fyll dem med nyvispad, fluffig grädde och jordgubbssylt eller någon annan god sylt.
Recept ur Fredrik Nyléns bok ”Baka till jul”.

Fyll dina mandelmusslor med grädde och favoritsylten.

Ingredienser

  • 2,5 dlMandelmjöl, eller malda, skållade och skalade mandlar.
  • 1,5 dlströsocker
  • 200 gSmör
  • 2 dropparbittermandelarom
  • 1 ägg
  • 4 dlvetemjöl

Fyllning

  • vispgrädde
  • sylt, valfri, eller färska bär

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mandelmusslor med sylt och grädde

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kan det där med bakning. Redan 2013 var han med i “Hela Sverige bakar”, i dag skriver han kokböcker, är fotograf och driver den framgångsrika bloggen Fredriks fika hemma från köket i Hofors. Fredrik är utbildad kock och här på Godare delar han med sig av recept på knapriga småkakor, doftande bröd och smarriga desserter.

Visa 23 recept