Bibimbap i en svensk version med havreris och svamp.
Bibimbap i en svensk version med havreris och svamp.

Bibimbap på svenska

Havreris, picklad lök och gurka och stekt svamp är grunden i den här försvenskade bibimbapen.
– Att mixa svenska råvaror och andra matkulturer är det roligaste och godaste som finns. Här bygger smakerna på en klassisk koreansk chilipasta, gochujang, säger Paul Svensson.
Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.

En svensk version av Bibimbap

  • Havreris

  • 2 dl havreris
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • olja, att steka i
  • 2 ägg
  • Groddar

  • 100 g mungbönsgroddar
  • 0.5 dl srirachasås, stark chilisås
  • japansk soja, efter smak
  • Picklad lök och gurka

  • 1 rödlök
  • 1 msk färsk ingefära, tärnad
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0.5 gurka
  • Svamp och pak choi

  • 250 g ostronskivling
  • 5 dl umamibuljong
  • rapsolja, kallpressad, att steka i
  • 2 msk gochujang, eller efter smak
  • 200 g pak choi, cirka
  • färsk koriander, att toppa med

Gör så här

LÄS VIDARE