Tareq Taylors matresa i Norden

Exklusivt: Se säsong fem av Nordic cookery – här på Aftonbladet Godare

Publisert:

Missa inte Tareq Taylors härliga matresa i Nordic cookery, säsong fem, som just nu visas på Godare-kanlen – och här på Aftonbladet Godare.

I serien besöker han bland annat Skåne, Dalsland och Sydsjälland där han träffar matälskare av rang och skapar magiska möten över kulinariska läckerheter.

Nu kan du se den femte säsongen av Nordic cookery där Tareq Taylor reser runt i Norden och träffar matälskande människor som delar med sig av sitt kunnande och sin kultur.

I den nya säsongen reser Tareq bland annat till Sydsjälland och gör nya tolkningar av danska klassiker som smörrebröd och rökt fisk. Han besöker också Skåne där smaker från hela. världen möts i en gastronomisk framkant.

”Bäver är gott kött”

Första inspelningen gjordes i maj och resan gick till Dalsland där det bjöds på pilgrimsvandring, fisk och svamp och Tareq tillagade bäver.

– Vi är inte så vana vid att äta bäver men jag tycker det är gott kött. Smakmässigt så ligger det någonstans mellan anka och oxe och köttet är väldigt mörkt. Det kan jag verkligen rekommendera.

Från tidigare säsonger minns Tareq sin resa till Jokkmokk med extra värme. Där mötte han Greta Huuva och det samiska köket.

– Hela den resan gjorde något med mig. Jag fick kontakt med något som var på riktigt. Den råa naturen, den samiska kulturen som kändes så ursprunglig och oförstörd. Jag fick en ödmjukhet inför hur storslaget allt kan vara när man låter sig uppslukas av det. Greta Huuva kapslade in allt som är viktigt i livet.

Tareq Taylor tror att det är lätt att bli hemmablind för vad som faktiskt finns att utforska i Sverige och hoppas att fler får upp ögonen för vad vårt land har att erbjuda, inte minst nu på sommaren.
”Resan gav mig verkligen nya perspektiv”, säger Tareq Taylor.