Edamamepasta med purjolök och sesam

Av Godare

(139)

Vad tycker du?

Edamamepasta med purjolök och sesam

Den här krämiga Edamamepastan är verkligen riktig comfort food och blir snabbt en vardagsfavorit. Toppa kalaset med riven parmesanost och rostade sesamfrön.

Recept ur boken ”Comfort food” av Agnes Gällhagen.

Edamamepasta med purjolök och sesam

Ingredienser

  • 20 cmpurjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 gEdamamebönor, + ev till servering
  • 1,5 dlVatten
  • 0,5 buljongtärning, grönsaks
  • 1 dlsojavispgrädde, 26%
  • 1 tskBalsamvinäger, vit
  • 1 krukaBasilika
  • 1 citron, saften
  • 12 nystantagliatelle
  • Olja, neutral
  • Salt och svartpeppar

Till servering

  • Olivolja
  • Riven parmesanost
  • sesamfrön, lättrostade
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Edamamepasta med purjolök och sesam