Thaimarinerad lax i tortillabröd

Publicerad:
Koriander är enkelt att odla själv på fönsterbrädan, i trädgården eller på balkongen.
Foto: SUSANNA BLÅVARG
Koriander är enkelt att odla själv på fönsterbrädan, i trädgården eller på balkongen.

Middagstips

Tortilla är supersmidigt om du vill piffa till rester. Här serverade med thaimarinerad lax.

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

Thaimarinerad lax i tortillabröd

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 laxsida (ca 150 g/portion)

  • 1 röd chili

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 kruka koriander

  • 2 tsk olivolja

  • Saft av 1 lime

  • Salt

Till servering:

  • ½–1 kruka färsk koriander

  • 1 avokado

  • 3 tomater

  • Några salladsblad

  • Tortillabröd

  • 1 lime

Gör så här:

  1. Hacka chili, vitlök och koriander och blanda med olja och limesaft.

  2. Gnid in laxen med blandningen och salta lätt.

  3. Ugnsstek i 125 grader i ca 30 minuter. Använd gärna stektermometer.

  4. Hacka koriandern grovt. Skär avokadon och tomaterna i bitar. Varva lax, avokado, tomater och salladsblad i tortillabröden. Pressa över lite lime.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE