Kanderade apelsin- eller grapefruktskal.
Kanderade apelsin- eller grapefruktskal.

Kanderade apelsin- eller grapefruktskal

3,8 (6 röster)

Matsmarta onsdag

Mandariner, apelsiner, citroner och lime vill som så många andra frukter inte ligga och vara vackra i fruktskålen. De gillar att förvaras kallt i kylen, gärna i en plastpåse.
– Eftersom jag flitigt använder alla typer av citrusskal i matlagningen ligger dessa frukter på listan över saker som jag alltid köper ekologiskt, säger kokboksförfattaren Karin Bohlin.

1 portion i receptet blir cirka 50 bitar.

Kanderade apelsin- eller grapefruktskal

  • Ingredienser

  • 2 grapefrukter, eller
  • 3 apelsiner
  • 2 dl strösocker
  • Sockerlag

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Godisrecept

Matsvinn

MER OM GODARE

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”

45 min

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

50 min

”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Smarta knepen i Visby – så stoppas svinnet

Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”

Så kommer klimatet förändra vinvärlden

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Veganskt mat – direkt på grillen

Köp rätt kökskniv – så håller den längre

Mattrenden alla pratar om: Rester!

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Krämig pasta med ädelost

30 min

Kålpudding med sojafärs

45 min

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

30 min

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

30 min

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

45 min

Lillebyns laxlåda

40 min

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

30 min