Krämig potatissallad med färsk sparris
En klassisk svenskfransk potatissallad med kapris går aldrig fel på sommaren. Särskilt om du lyxar till det med lika delar sparris i också. Går utmärkt att ta med på pricknicken eller till stranden. Eller så är det ju en självklarhet på buffébordet. Tips är ju också att göra majonnäsen själv, tro mig, det tar två minuter och kommer bli MAGISKT!
Recept av matkreatören Sofia Henriksson.
Ingredienser
- 500 gFärskpotatis
- 500 gGrön sparris
- 0,5 rödlök
- 1 dlGräslök, finhackad
- 1 dlCrème fraiche
- 1 dlmajonnäs, recept nedan
- 1 mskDijonsenap
- 2 mskkapris
- 1 mskkaprislag
- 1 tskVitvinsvinäger
Majonnäs
- 1 ägg
- 1 mskVitvinsvinäger
- 1 tskDijonsenap
- 1 dlRapsolja, eller mer för en fastare majonnäs
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept