Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Krämig potatissallad med färsk sparris

Av Sofia Henriksson

(11)

Vad tycker du?

Krämig potatissallad med färsk sparris

En klassisk svenskfransk potatissallad med kapris går aldrig fel på sommaren. Särskilt om du lyxar  till det med lika delar sparris i också. Går utmärkt att ta med på pricknicken eller till stranden. Eller så är det ju en självklarhet på buffébordet. Tips är ju också att göra majonnäsen själv, tro mig, det  tar två minuter och kommer bli MAGISKT!

Recept av matkreatören Sofia Henriksson.

Svensk-fransk potatissallad perfekt till picknick eller buffébordet.

Ingredienser

  • 500 gFärskpotatis
  • 500 gGrön sparris
  • 0,5 rödlök
  • 1 dlGräslök, finhackad
  • 1 dlCrème fraiche
  • 1 dlmajonnäs, recept nedan
  • 1 mskDijonsenap
  • 2 mskkapris
  • 1 mskkaprislag
  • 1 tskVitvinsvinäger

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 mskVitvinsvinäger
  • 1 tskDijonsenap
  • 1 dlRapsolja, eller mer för en fastare majonnäs
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig potatissallad med färsk sparris

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept