Så blir pumporna till en saftig kaka
Mjukkaka med pumpa – de sprider en härlig höststämning kring halloween, men glöm inte att pumporna gör sig bra i en lång rad rätter. Testa Malgorzatas ”mjukkaka med pumpa”. Härligt orange och späckad med choklad. Hennes pumpakaka är otroligt saftig och mjuk. Den är djupt orange – och smakar såklart riktigt gott. Kakan håller sig dessutom fräsch i flera dagar.
Ingredienser
- 1 rund bakform med skorsten (1,5 l)
- 120 gSmör, smält
- 2 dlbrunfarin, 180 g
- 2 ägg
- 200 gpumpapuré
- 0,5 tskvaniljpulver
- Salt, en nypa
- 0,75 dlRågmjöl, 50 g
- 2 dlVetemjöl, 120 g
- 1 tskBikarbonat
- 100 gchoklad, Malgorzata föredrar 70 % kakao
- Florsocker, att pudra med
- Smör, och mjöl, till bakformen