Bästa brödet till hamburgaren.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Bästa brödet till hamburgaren.

Baka hamburgerbröd - eller piffa till köpt

5 (1 röst)

Bakrecept

Hamburgerbröd – brödet bör inte bara vara en förpackning att stoppa burgaren emellan.
Vill du inte baka själv finns det gott om brioche-, surdegs- och kraftigare hamburgerbröd att välja bland. Välj ett bröd som smakar gott, som är tillräckligt salt och som ger lite tuggmotstånd. Rosta gärna brödhalvorna hastigt innan du monterar burgaren så får du lite gratis krispighet.

Om du inte vill, eller saknar möjlighet, att använda surdeg, öka mängden jäst till 75 gram och slopa surdegen helt. En portion räcker till 16–20 hamburgerbröd. Tänk på att jäsningstiden inte är inräknad i tidberäkningen.

Hamburgerbröd

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 100 g vetesurdeg
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 g havssalt, ca 2 tsk
  • 50 g smör
  • eventuellt ett uppvispat ägg och sesamfrön som garnering

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK