Bästa brödet till hamburgaren.

Foto: BJÖRN LINDAHL

Baka hamburgerbröd - eller piffa till köpt

5 (1 röst)

Bakrecept

Hamburgerbröd – brödet bör inte bara vara en förpackning att stoppa burgaren emellan.
Vill du inte baka själv finns det gott om brioche-, surdegs- och kraftigare hamburgerbröd att välja bland. Välj ett bröd som smakar gott, som är tillräckligt salt och som ger lite tuggmotstånd. Rosta gärna brödhalvorna hastigt innan du monterar burgaren så får du lite gratis krispighet.

Om du inte vill, eller saknar möjlighet, att använda surdeg, öka mängden jäst till 75 gram och slopa surdegen helt. En portion räcker till 16–20 hamburgerbröd. Tänk på att jäsningstiden inte är inräknad i tidberäkningen.

Hamburgerbröd

  • Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 100 g vetesurdeg
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 g havssalt, ca 2 tsk
  • 50 g smör
  • g eventuellt ett uppvispat ägg och sesamfrön som garnering

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Vin till hamburgaren? Vinguiden ger dig tips på de bästa vinerna.

Vinguiden

LÄS VIDARE

Fixa den ultimata hamburgaren

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Tillbehör mat

Bröd recept

Amerikansk mat

MER OM GODARE

Fixa den ultimata hamburgaren

1 h 30 min

Sötpotatisbröd till den vegetariska burgaren

1 h 30 min

Sloppy Joes – snabba och supergoda burgaren

30 min