Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan
Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan

Äggröra med brynt citronsmör

3,7 (33 röster)

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan passar både som frukost och som lunch.
– Jag gör gärna min äggröra på franskt vis, det vill säga en lite lösare och krämigare konsistens, säger Julia Tuvessons.
Recept ur hennes kokbok ”Brynt smör”.

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan

  • Brynt citronsmör

  • 25 g smör
  • 1 msk citron, eller mer
  • Stekta kantareller med persilja och citron

  • 150 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • 1 msk citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra

  • 6 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk smör , eller mer
  • salt och svartpeppar
  • Servering

  • 1 knippe gräslök, litet, finhackad
  • 4 skivor surdegsbröd, stora

Gör så här

LÄS VIDARE