Bariis iyo hilib – somaliskt ris
Bariis iyo hilib är en av Somalias populäraste risrätter som toppas med grönsaker, kryddor och russin.
– Man lagar den vid bröllop, fest eller om man får fina gäster, Khadija Mahamud som driver bloggen Khadijas Kitchen.
Servera med lamm, kyckling eller bara med sallad och chilisås.
Tips! Servera med lamm, kyckling eller bara med sallad och chilisås.
Ingredienser
- 6 dlbasmatiris
- 1,5 lVatten, att koka riset i
- 2 gula lökar, stora
- 6 vitlöksklyftor
- 1 kanelstång
- 6 kardemummakapslar
- 4 nejlikor
- 2 tomater
- 1,5 mskxawaash
- 1 tskgurkmeja
- 1 dlkoriander
- 0,5 dlolja
- 1,5 dlVatten
- 2 Buljongtärningar
- 0,5 tskfood colour , om du hittar
Topping
- 1,5 dlrussin
- 2 gula lökar
- 2 potatisar
- 2 Morötter
- 1 röd paprika
- 1 krmfood colour , kan uteslutas
- Salt
- Olja, till fritering