Så blir äggröra ännu krämigare

Se videoklippet – och få bästa knepet av kocken Mattias Larsson

Av: 

Nina Kindbro

Recept

En äggröra ska vara härligt krämig och fluffig och inte släppa ifrån sig vätska.

Kocken Mattias Larsson visar sina bästa knep för hur den blir helt perfekt.

– Äggröra är så otroligt gott och med den här ingrediensen blir den fantastisk, säger Mattias Larsson.

Äggröra kan vara fluffig, krämig och ljuvligt god men den kan också vara urtrist, vattnig och grynig.

Mattias älskar äggröra och vill dela med sig av sina bästa tips för hur den blir helt perfekt, varje gång.

– Äggröra kan lagas med vatten, mjölk eller grädde. Vätska är det viktigast, den gör att det är lättare att få äggröran krämig. Grädde ger en fylligare och lite smörigare smak. Sedan har jag ett trick som jag visar i klippet som gör den riktigt len, krämig och god.

Tricket lärde sig Mattias av en kollega när han arbetade på en restaurang i Stockholm i slutet av 1990-talet och har hängt med sedan dess.

Rökt fisk är bästa tillbehöret

Många tycker att äggröran på hotellens frukostbufféer är den bästa men Mattias Larsson håller inte riktigt med.

– Det är tyvärr vanligt att hotell köper färdig äggröra med en massa tillsatser i. På mindre, dyrare hotell är det däremot inte lika vanligt, där gör de oftast äggröran själva.

Mattias tipsar också om ett av sina absoluta favorittillbehör till äggröra, rökt fisk.

– Det väljer jag alla dagar i veckan. Äggröra, rökt lax, spenat och en god hollandaise. Nu börjar tänka på en massa goda mackor, det får det bli till helgen.

Fluffig, krämig och god äggröra.
Det finns ett enkelt knep som hindrar att äggen spricker.

Så förhindrar du att ägget går sönder

Finns det något tråkigare än ägg som spricker i kastrullen? Nja. Men det finns ett superenkelt knep för att förhindra det. Kolla in Markiz Taintons enkla knep i klippet här.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Mattias Larsson – kock

Frukostrecept

MER OM GODARE

Vanliga missen många gör när de steker

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Så odlar du basilika

Missarna många gör när de kokar potatis

30 min

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Så gör du egna supergoda tortillabröd

15 min

Missen många gör när de grillar lax

Två saker som gör stekt lax helt perfekt,

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Vad blir det till middag?

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Så odlar du gräslök

Kockparet: Mat är ju kärlek

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Klassiskt påskbord med kockens specialknep

Fem svenska fiskar att äta i sommar

Allt du behöver till ett härligt sillbord

Därför ska du aldrig ha olja i pastavattnet

Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt

Är ägget kokt eller rått? 

Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du