Mörk chokladglass
Inget är så gott som nykörd chokladglass. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att smakerna hinner utvecklas. Om du inte kan vänta är det viktigt att kyla ner basen ordentligt innan du kör den i glassmaskinen. Recept ur ”Chokladmakarens handbok” av Gustaf Mabrouk.
OBS! Tid tillkommer för nedkylning av glassmassan med 24 timmar.
Mörk chokladglass
Ingredienser
- 220 g vispgrädde
- 220 g mjölk
- 100 g strösocker
- 20 g kakao
- 100 g äggulor
- 130 g mörk choklad, 72%, grovhackad
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Mjölkchokladparfait med kakaonibs





20 min
Temperera choklad – så enkelt är det
Bakad ganache





25 min
Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad
Pot de crème med inlagda bär





1 h 15 min
Glace au four





1 h
Hallonsorbet – med smak av äkta hallon





1 h 10 min
Änglamat med lingon och kardemummadrömmar





40 min
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Choklad- och hallonswiss





Får jag inte dessert blir jag arg!
Fruktsallad med mangosorbet





45 min
Goda återvinnarglassen





5 min
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos





1 h 30 min
Vit chokladostkaka med krispig crumble





1 h 20 min
Grillade päron med karamelliserade valnötter





30 min
Chokladmousse med saltad mandelgrädde





10 min
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger





10 min
Nutellapizza med banan





15 min
Toscapäron med vaniljsås utan vanilj





20 min
Hallon- och körsbärssemifreddo





40 min
Lemon curd-glass





30 min
Affogato – enkel kaffedessert på italienska





15 min
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar





1 h 15 min