Mörk chokladglass
Mörk chokladglass

Mörk chokladglass

4 (15 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Inget är så gott som nykörd chokladglass. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att smakerna hinner utvecklas. Om du inte kan vänta är det viktigt att kyla ner basen ordentligt innan du kör den i glassmaskinen. Recept ur Chokladmakarens handbok av Gustaf Mabrouk.

OBS! Tid tillkommer för nedkylning av glassmassan med 24 timmar.

Mörk chokladglass

  • Ingredienser

  • 220 g vispgrädde
  • 220 g mjölk
  • 100 g strösocker
  • 20 g kakao
  • 100 g äggulor
  • 130 g mörk choklad, 72%, grovhackad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Beställ ”Chokladmakarens handbok” hos Bokus här.

Bokus

LÄS VIDARE

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Chokladrecept

Efterrätt

Glass

MER OM GODARE

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Bakad ganache

25 min

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Glace au four

1 h

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Goda återvinnarglassen

5 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Chokladfondant – smältande gott

30 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Lemon curd-glass

30 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Efterrätter du fixar på ett kick