Mörk chokladglass

Foto: Bengt O. Pettersson

Mörk chokladglass

3,8 (13 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Inget är så gott som nykörd chokladglass. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att smakerna hinner utvecklas. Om du inte kan vänta är det viktigt att kyla ner basen ordentligt innan du kör den i glassmaskinen. Recept ur Chokladmakarens handbok av Gustaf Mabrouk.

OBS! Tid tillkommer för nedkylning av glassmassan med 24 timmar.

Recept

Chokladrecept

Efterrätt

Glass

Mörk chokladglass

  • Ingredienser

  • 220 g vispgrädde
  • 220 g mjölk
  • 100 g strösocker
  • 20 g kakao
  • 100 g äggulor
  • 130 g mörk choklad, 72%, grovhackad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Beställ ”Chokladmakarens handbok” hos Bokus här.

Bokus

LÄS VIDARE

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Efterrätter du fixar på ett kick