Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar

4,8 (11 röster)

Ayla Canpunars recept

Av: 

Aftonbladet

Middagstips

Mercimek köftesi är fantastiska turkiska linsbiffar med couscous.

Servera som aptitretare eller till buffébordet, och glöm inte att pressa över lite citron innan servering.

– Det ger en perfekt balans mellan syra och hetta, säger Ayla Canpunar.

 

Mercimek köftesi - eller turkiska linsbiffar - har matkreatören Ayla Canpunar lärt sig att laga av sin faster.

– Jag älskar de här linsbiffarna så mycket så jag bad henne att göra dem till min student, säger Ayla Canpunar i nya serien ”Matglädje med Ayla” på tv-kanalen Godare.

I klippet visar hon hur du får till perfekta biffar – och hur mycket du ska knåda för att verkligen få fram smakerna av alla goda kryddor.

– Jag kan definitivt rekommendera det här till nästa familjemiddag, säger hon.

MATGLÄDJE MED AYLA ”Den här rätten har jag lärt mig av min faster”, säger Ayla Canpunar.

Veganska linsbiffar med couscous

Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar.

LÄS VIDARE

Adana kebab – turkiskt lammfärsspett

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Ayla Canpunar - matkreatör

Recept

Turkisk mat

MER OM GODARE

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

Adana kebab – turkiskt lammfärsspett

Chatta med Ayla Canpunar

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Familjär matglädje med Ayla Canpunar i ny matlagningsserie

Krämig äggröra med extra smak

Ögongodis för foodies – 7 matprogram du kan streama nu

Koka ris – så blir det helt perfekt

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarmat: Bästa kokböckerna

Goda sommarmaten

Saffranskladdkaka med hallonfrosting

Äppelkaka med frosting

15 kladdkakor att fira kladdkakans dag med

Madeleine Landley släpper ny kokbok

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

Lasagne med pumpa och kantareller

One pot vego-bolognese

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet

Kisir – couscoussallad

Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella

Bakad potatis med krämig ost och rödkål