Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar

4,9 (14 röster)

Ayla Canpunars recept

Mercimek köftesi är fantastiska turkiska linsbiffar med couscous.

Servera som aptitretare eller till buffébordet, och glöm inte att pressa över lite citron innan servering.

– Det ger en perfekt balans mellan syra och hetta, säger Ayla Canpunar.

 

Mercimek köftesi - eller turkiska linsbiffar - har matkreatören Ayla Canpunar lärt sig att laga av sin faster.

– Jag älskar de här linsbiffarna så mycket så jag bad henne att göra dem till min student, säger Ayla Canpunar i nya serien ”Matglädje med Ayla” på tv-kanalen Godare.

I klippet visar hon hur du får till perfekta biffar – och hur mycket du ska knåda för att verkligen få fram smakerna av alla goda kryddor.

– Jag kan definitivt rekommendera det här till nästa familjemiddag, säger hon.

MATGLÄDJE MED AYLA ”Den här rätten har jag lärt mig av min faster”, säger Ayla Canpunar.
MATGLÄDJE MED AYLA ”Den här rätten har jag lärt mig av min faster”, säger Ayla Canpunar.

Veganska linsbiffar med couscous

  • Ingredienser

  • 5 dl röda linser
  • 3.5 dl couscous
  • 1 l vatten
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1.5 msk paprikapuré
  • 2 dl rapsolja
  • 4 tsk sumak
  • 4 tsk mald spiskummin
  • 1 st citron, saften
  • 3 dl bladpersilja, finhackad
  • 5 salladslök, finhackade stjälkar
  • salt och peppar
  • 1 nypa chiliflakes
  • Serveras med

  • salladsblad, krispiga
  • 1 st citron, halvor

Gör så här

Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar.
Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar.

LÄS VIDARE