Sojagravad lax

Av Anna Wendt

(66)

Vad tycker du?

Sojagravad lax

Grava egen lax, det är inte alls så svårt som man kan tro. Soja ger bra smak och det är gott att ringla över lite av såsen på den gravade laxen.
– Tillsammans med ingefära och sesam får den en asiatisk touch, säger receptkreatören Anna Wendt.

Grava laxen med soja och ingefära för en asiatisk touch.

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé
  • 4 mskSalt
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlJapansk soja
  • 1 mskingefära, eller mer efter smak, riven.
  • 1 mskgräslök, finhackad

Sojadressing

  • 0,5 dlJapansk soja
  • 1 msksesamolja
  • 1 tskingefära, riven
  • 0,5 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sojagravad lax

Anna Wendt

Anna Wendt jobbar som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.