Blondie med lime, kokos och vit choklad
Blondie med lime, kokos och vit choklad

Blondie med lime, kokos och vit choklad

4 (1 röst)

Bakrecept

Blondie med lime, kokos och vit choklad – kakan som blir en hel dessert med goda och vackra tillbehör.
– Inom bakvärlden har blondie blivit en trend – den är som en brownie fast ljus, och lite seg och kladdig i konsistensen, säger Hilda Kirkhoff.
Recept ur Hildas drömmar och andra bullar av Hela Sverige bakar vinnaren Hilda Kirkhoff.

Blondie med lime, kokos och vit choklad

  • Blondie

  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd, till formen
  • 0.75 riven kokos
  • 200 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 krm salt
  • 2 lime
  • 3.75 dl vetemjöl
  • Till servering

  • 1 burk kokosgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker, gärna ekologiskt
  • 100 g vit choklad
  • frukt och bär
  • rostade kokosflakes
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Hilda Kirkhoff vann finalen i Hela Sverige bakar

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Chokladrecept

Hela Sverige bakar

MER OM GODARE

Mormor Inga-Lisas kringlor

Focaccia art

2 h 25 min

Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj

20 min

Hilda Kirkhoff vann finalen i Hela Sverige bakar

Surdegsbabka med choklad

1 h 15 min

Hallongrottor med choklad

45 min

Matcharutor med vit choklad

45 min

Bästa recepten till chokladbollens dag

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Blåbärsgifflar med vit choklad

1 h 40 min

Kladdkaka med dulce de leche

1 h

Chokladdoppade clementinklyftor

15 min

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Snickerskladdkaka

1 h

Churros – godisgrisens favoriter

30 min

Så fixar du snabbaste superfikan

Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Nybakat och doftande på bara en kvart

15 min

Bakad ganache

25 min