Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing
Toppa färskpotatissalladen med en syrlig basilikadressing där kapris och vinäger får vara med och förhöja smakerna.
– Primörerna blir så goda med sin krispighet tillsammans med den färskpotatisen. Basilikan går att byta ut mot annat, till exempel dill eller dragon om man föredrar det, säger receptkreatören Anna Wendt.
Ingredienser
- 800 gFärskpotatis
- 1 rödlök
- 1 knipperädisa
- 70 gsalladsblad, späda
- 1 slanggurka
- 1 knippesparris
Basilikadressing
- 1 krukaBasilika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 mskkapris
- 2 mskVitvinsvinäger
- 1 dlolivolja
- 1 tskHonung
- 1 dlmajonnäs
- Salt
- 1 krmSvartpeppar, eller efter smak, nymalen
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Anna Wendt jobbar som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.