Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Arepas med kyckling och avokado

Av Sofia Henriksson

(2)

Vad tycker du?

Arepas med kyckling och avokado

Arepas med kyckling och avokado – Första gången jag testade arepas var i Colombia. Det sa klick vid första tuggan, säger Sofia Henriksson, Sveriges mästerkock 2020. Recept ur hennes kokbok Always hungry.

Arepas med kyckling och avokado

Ingredienser

Chimichurri

  • 1 Schalottenlök
  • 1 röd chili
  • 1 mskVitvinsvinäger, eller äppelcidervinäger
  • 1 dlpersilja
  • 1 dlkoriander
  • 1 citron, pressad
  • 2 dlRapsolja
  • 1 tskSalt
  • 1 tskSvartpeppar

Arepas

  • 5 dlmajsmjöl, förkokt vitt majsmjöl av märket Pan
  • 1 tskSalt
  • 5 dlVatten, eller mer
  • Rapsolja

Fyllning

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 Gul lök
  • 2 Avokado
  • 3 dlRiven ost
  • 1 tskChipotlepasta
  • 2,5 dlCrème fraiche
  • 300 gsvarta bönor
  • Salt och svartpeppar

Tillbehör

  • 1 dlgräddfil

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Arepas med kyckling och avokado

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept