Snabbt och värmande gott. Chili som är ett perfekt kvällsmål.
Snabbt och värmande gott. Chili som är ett perfekt kvällsmål.

Skafferichili med kanel och jalapeno

Den här värmande chilin är ett perfekt kvällsmål när man vill svänga ihop något lite snabbt. Det mesta brukar dessutom finnas i skafferiet. Smakrikt och gott med kanel. spiskummin och rökt paprikapulver.

Receptet är lånat ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

Skafferichili med kanel och jalapeno

  • Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk spiskummin, malen
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk kanel, malen
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 350 g ajvar relish
  • 400 g körsbärstomater, konserverade
  • 3 dl kokta kidneybönor, sköljda
  • 3 dl stora vita bönor på burk, sköljda
  • 380 g majs
  • 1 dl jalapeño, skivad
  • rapsolja
  • salt
  • Serveringsförslag

  • nachos
  • tortillabröd, eller surdegsbröd
  • matlagningsyoghurt

Gör så här

LÄS VIDARE