Skafferichili med kanel och jalapeno
Den här värmande chilin är ett perfekt kvällsmål när man vill svänga ihop något lite snabbt. Det mesta brukar dessutom finnas i skafferiet. Smakrikt och gott med kanel. spiskummin och rökt paprikapulver.
Receptet är lånat ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 mskTomatpuré
- 1 mskSpiskummin, malen
- 0,5 mskrökt paprikapulver
- 1 tskKanel, malen
- 0,5 tskChiliflakes
- 350 gAjvar relish
- 400 gkörsbärstomater, konserverade
- 3 dlkokta kidneybönor, sköljda
- 3 dlstora vita bönor på burk, sköljda
- 380 gmajs
- 1 dljalapeño, skivad
- Rapsolja
- Salt
Serveringsförslag
- nachos
- tortillabröd, eller surdegsbröd
- matlagningsyoghurt